Kuoro saa oman lipun

Kuoro saa oman lipun

Kuoron 50-vuotisjuhlaan lahjoittivat entiset kuorolaiset kuorolle oman lipun. Sen on piirtänyt oululainen Toivo Mikkonen. Lippuun on kuvattu kuoron nimen alkukirjaimien OL lisäksi urkupillistöä ja nuottiviivastoa, jossa on kuoron nimikkolaulun “Tähden lempeen lailla” alkuintervallit.

Lipun naulaamis- ja vihkimistilaisuudet järjestettiin 28.3.1971. Lipun naulaaminen NMKY:ssä tapahtui klo 9. Tervehdyspuheen piti Dagny Karonen. Lipun naulaaminen tapahtui naulaamisluettelon mukaan ensin lahjoittajien puheenjohtaja Ellen Widell, kuoron puheenjohtaja Juhani Reinilä, entinen kuoronjohtja Tauno Kokko jne. – Naulauksen jälkeen kuoron puheenjohtajan kiitos lahjoittajille ja naulaajille.

Lipun vihkiminen tuomiokirkossa klo 11.30 aloitettiin dir.mus. Eino Jussilan urkusoololla, sen jälkeen laulettiin virsi 215. Vihkimispuheen ja juhlallisen vihkimisen suoritti tuomiorovasti Jorma Sipilä. Hän sanoi puheessaan, että musiikilla ja laululla on keskeinen sija kaikissa uskonnoissa. Hän toivotti kiitosmieltä kuorolle psalmin 57 sanoilla “Jumala minun sydämeni on valmis, minun sydämeni on valmis: Minä tahdon veisata ja kiittää.” Kuoro lauloi Sibeliuksen Soi kiitokseksi Luojan. Luovutuspuheen ja lipun luovutuksen piti lahjoittajien edustaja Ellen Widell. Luovutuspuheessaan hän sanoi kuoron tärkeimmäksi tehtäväksi johtaa kanssaihmisten ajatukset iäisyysasioihin, kohti lopullista yhteistä isänmaata. – “Hengelliset ja vakavat isänmaalliset lauluthan ovat kaikkina aikoina kuuluneet ohjelmistoomme.”  Puhuja toivoi, että kuorolaisten sydämet olisivat aina mukana laulussa, sillä sävelinkin esitetty sanoma menee perille parhaiten silloin kun laulajan sydän on mukana. Kuoro lauloi vielä Piae Cantiones-laulun Ave maris stella, jonka jälkeen kuultiin loppusoitto uruilla. Päivän juhlallisuuksiin kuuluivat vielä kunniakäynnit hautausmaalla entisten kuoronjohtajien ja puheenjohtajien haudoilla sekä kahvitilaisuus Oulun Diakonissalaitoksella.

Siitä lähtien lipulla on ollut tärkeä osa Oulun Laulun julkisissa esiintymisissä. Se on kunniapaikalla myös Sulasolin laulujuhlien kulkueessa ja juhlassa.

Lipun lahjoitustapahtumia uutisoivat sekä Kaleva (31.3.1971) että Liitto valokuvien kera.